Respira Villena bien

La iniciativa de “¿Respira Villena bien?” sorgix de la problemàtica que afecta nostra ciutat respecte a les males olors provinents d’abocadors pròxims. Entre tots diagnosticarem i buscarem una solució.

Visitar la web

Zones, avisos i altes

Distribució de les zones d’avisos per olors causades per l’abocador.

Estudi i seguiment d'avisos

De l’anàlisi d’avisos corresponents a 2016, 2017 i 2018 es comprova que els avisos es concentren en els mesos de Tardor-Hivern, dies laborables i a primera hora del matí.

L’anàlisi dels Avisos confirma que tenen un repartiment temporal clar, tenen un vincle clar amb les condicions meteorològiques; de la correlació d’avisos i condicions meteorològiques s’evidencia que l’impacte de l’olor està vinculat al funcionament de les plantes de gestió de residus de *VAERSA i *RECIMED.

Els Avisos en els mesos càlids tenen un repartiment espacial clar: La majoria d’avisos són de la zona dels *Cabezos per vents preferents de llevant i estan vinculats al funcionament d’ambdues plantes de residus.

Estudie focus d'emissió

Modelització d'olor

Situació de treball actual en el 4º Trimestre (Octubre – Desembre).

Resultats i Impacte en la salut

Millorar la qualitat de l’aire en les ciutats europees resultarà molt beneficiós per a la salut, i podria salvar la vida a prop de 400.000 persones d’una mort prematura.